Thulium Lazer Nedir?

Thulium Lazer 1927 mm dalga boyuna sahip, medikal estetik alanında kullanılan yeni jenerasyon fraksiyonel lazerdir. Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki ederek epidarmal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açar. Cildin hasarlı bölümüne etki ederken sağlam olan doku korunur. Böylelikle sağlam kalan cilt dokusu yeni doku oluşturur ve Thulium Lazer ile cildin hasarlı ve yaşlanmış kısmı her seansta azaltılmış olur.  

Thulium Lazer Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Thulium Lazer, leke tedavisinde çok geniş kapsamlı tedavi imkanı sunmaktadır. Güneş, doğum, çil, yara, yanık ve çatlak izleri ile birlikte ayrıca akne sonrası oluşan lekelerde ve yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan yaşlılık lekelerinde de etkin bir tedavi imkanı sunar. Anti-aging etkisi kolajen tetiklenir. Cilt sıkılaşır ve toparlanır. Bunlar ile birlikte melazma ve keloid yapılarının giderilmesine yardımcı olur. 

Thulium Lazer Hangi Bölgelere Uygulanmaktadır?

Thulium Lazer genellikle yüz, boyun, dekolte ve el bölgelerinde uygulanmaktadır. Fakat probleme bağlı olarak diğer vücut bölgeleri içinde uygulanabilir. 

Thulium Lazer Uygulamasının Süresi ve Aşamaları Nedir?

Ortalama 30-45 dakika süren seanslarda cilt tipine ve probleme göre cihaz ayarlaması yapılır. Öncelikle cilt temizlenir, lazer gözler için zararlı olabileceğinden koruma gözlüğü takılır ve uygulamaya başlanır. Daha sonra cildi yatıştırıcı krem ve güneş koruyucu sürülerek uygulamaya son verilir. 

Thulium Lazer Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?

İşlem yapılacak bölgede aktif yara veya enfeksiyonu olanlara, deri kanseri olan kişilere, antikoagülan (kan pıhtılaşması önleyici) ilaç kullananlara, hamile olanlara, akne ve cilt tedavisi için ilaç (etken maddesi İzotretinoin vb.) kullananlara, herpesli (uçuk hastalığı) bölgelere ve prekanseroz cilt lezyonu olan kişilerde Thulium Lazer işlemi uygulanmamaktadır. 

Thulium Lazer Uygulaması Önce ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Thulium Lazer işlemi öncesi makyaj yapılmaması önerilmektedir. İşlemden 2 hafta öncesine kadar glikolik asit içeren kremler kullanılmamalı, kese ya da peeling gibi cilt soyucu işlemler yapılmamalıdır. Uygulama sonrasında 24 saat boyunca uygulama yapılan bölgeye su değdirilmemeli ve takip eden 1 ay boyunca cilt güneşten mutlaka korunmalı, yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Uygulama yapılan alanda oluşabilecek noktasal tarzdaki kabuklar soyulmamalı, kendiliğinden dökülmesi beklenmelidir. Uzmanın önerdiği kremler belirtilen süreler boyunca mutlaka kullanılmalıdır. Ödem oluşabilme komplikasyonundan dolayı uygulama gününe ait yatış pozisyonu 45 derecelik açıda olacak şekilde önerilmektedir. Uygulama sonrası 1 hafta boyunca makyaj yapılmamalı ve cilt çok sıcak su ile yakalanmamalıdır. Uygulama öncesinde olduğu gibi sonrasında da 2 hafta boyunca glikolik asit içeren kremler kullanılmamalı, cildi soyacak kese-peeling gibi işlemler yapılmamalıdır. 

Thulium Lazer Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?

Şişme, ödem, kızarıklık, yanma hissi, ciltte gerilme, renk değişikliği oluşabilecek kısa süreli yan etkilerdir. Uygulama sonrası iyileşme süreci 5-7 gün olup daha derin tedavilerde bu uzayabilmektedir. Uygulama bölgesinde oluşan kızarıklık, yanma, batma hissi, ödem, kabuklanmalar ve hassasiyet oluşabilmektedir. Cilt tipine bağlı olarak 7-10 gün içerisinde bu komplikasyonlar geçmektedir.