Kalıcı Makyaj (Kıl Tekniği)

Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj uygulaması diğer bilinen adıyla “Mikro Pigment uygulaması”, doğal ve mineral boyaların cilt altına kişiye özel tek kullanımlık iğneler yardımı ile enjekte edilmesi işlemidir. Kişilere oldukça kolaylık sağlaması ve gündelik hayat işleri içerisinde zaman kazandırması açısından çok fazla kişi tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Kişinin görünümünden hoşnut olmadığı veya daha dolgun göstermek istediği dudak, kaş ve gözleri, kişinin doğal halinden uzaklaşmadan yeniden yapılandırılır. 

Kalıcı Makyaj Uygulaması Hangi Bölgelere Yapılır?

Kaş 

Göz

Dudak

Kalıcı Makyaj Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Kişilerin zamandan tasarruf etmelerini sağlayan kalıcı makyaj uygulamaları uzun vadede büyük kolaylıklar getirir. Özellikle yaz aylarında denizden etkilenmemesi ile kalıcı makyaj daha çok tercih edilir. Kişinin hoşuna gitmeyen görünümü düzeltilir ve çarpıcı sonuçlar elde edilir. Kalıcı makyaj uygulaması kişiye dolgun dudaklar, güçlü kaşlar ve dikkat çekici bakışlar kazandırır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır? 

Hamilelere, emzirenlere hemofili hastalarına, kan pıhtılaşması problemleri olanlara, HIV virüsü taşıyanlara, aktif enfeksiyona sahip kişilere uygulama yapılmamaktadır.

Kalıcı Makyaj Uygulamasının Aşamaları ve Süresi Nedir?

İşlem öncesi cilt antiseptik solüsyon ile temizlenir ve ardından uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür ve cilt uyuşması için beklenir. Daha sonra steril ve tek kullanımlık iğneler yardımı ile kişinin cilt ve saç rengine uygun olarak belirlenen mineral renkler derinin üst tabakasına yerleştirilir. Bu uygulama her bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 60 dakika sürmektedir. Uygulama 3-4 hafta sonra tekrar edilerek rötuş yapılır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uygulamadan 2 hafta öncesine kadar solaryuma girilmemiş olması gerekmektedir. Uygulama öncesi makyaj yapılmaması önerilir. Uygulama sonrası 8 gün boyunca güneşten korunulmalı ve yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Solaryuma girilmemeli ve uygulama yapılan b2ölgeye 24 saat boyunca su değdirilmemelidir. 2 hafta boyunca kese-peeling gibi cildi soyucu işlemler yapılmamalıdır. Uzmanın önerdiği nemlendirici kremler ile kalıcı makyaj uygulaması yapılan bölge nemlendirilmelidir. Mineral boyalar zamanla yok olabileceğinden uygulama tekrarlanabilir. Kalıcı makyajın kalıcılık süresi herkese göre farklılık göstermektedir. Cilt yapısı ve nemlendirme sıklığı burada önemli farktörlerdir. 

Kalıcı Makyaj Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?

Kalıcı Makyaj uygulaması sonrası kabuklanma, ödem, şişlik, kızarıklık, kaşıntı oluşabilmektedir. Fakat bunların etkisi yatıştırıcı ve nemlendirici kremler ile azaltılmaktadır. İlk günler yeni renklendirme işlemi yapıldığından uygulama bölgeleri koyu renkli olabilir. Zamanla bu koyuluk açılır ve renkler cildin üst tabakasına tam anlamı ile yerleşir. Uygulama sonrası oluşan reaksiyonlar 1 hafta 10 gün içerisinde normale dönmektedir. Kalıcı makyaj yapımında kullanılan boyalar mineral olduğu için alerji riski en az seviyededir.