Karboksi Terapi
Karboksiterapi Nedir?
Karboksiterapi, cilt altında yağ dokusuna insülin enjektörü ile (30 G İğne-0,3 diyametre) karbondioksit gazı enjekte edilmesi işlemidir. Karbondioksit gazı mekanik olarak yağ hücrelerinin yok edilmesine katkı sağlarken bir yandan da kan dolaşımını canlandırır. Artan kan dolaşımı ile uygulama yapılan bölgeye bol miktarda oksijen ulaşmasını sağlar. Bu reaksiyonlar sonucunda dokular düzene girer ve hücrelerde sıkışan sıvı birikimleri dağılır.
Karboksiterapi Uygulamasının Faydaları nelerdir?
Karboksiterapi uygulaması; deri altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi ile oluşan, özellikle bacak, kol ve kalça bölgesinde toplanan, görünümüyle portakal ile özdeşleştirilen bölgesel dolaşım bozukluğu olan selülitlerin giderilmesine, yağ hücrelerinin erimesini ve dokunun canlanmasını sağlar.
Karboksiterapi Hangi Bölgelere Uygulanmaktadır?
Bölgesel incelme, sıkılaşma ve selülitli dokunun giderilmesi için karboksiterapi; karın, kalça, bel, basen, bacak, kol bölgelerine uygulanmaktadır.
Karboksiterapi Uygulamasının Süresi ve Aşamaları Nedir?
Uygulama öncesi iğne giriş bölgesi antiseptik sıvı ile temizlenir. Gerekli bölgelere kişiye ve ihtiyaca göre değişen sayıda karbondioksit enjeksiyonu yapılır. Seans süresi 5-15 dakikadır. Ortalama 5-15 seans uygulanır. İdeal tedavi haftada 3 ya da 1 seans şeklinde planlanır. Seansların sıklığı ve süresi cilt tipine, yapılan bölgeye ve probleme göre değişmektedir. Kişiye göre değişmekle birlikte 5. Seansta sonra ciltte olumlu farklılıklar gözlemlenebilmektedir.
Karboksiterapi Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?
Kanser hastası olanlara, hamilelere ve emzirenlere, ileri derecede şeker hastası olanlara, kangrenli hastalara, kanama problemi olan Von Willebrand(bir çeşit kanama bozukluğu) hastalara, varis ve tromboflebit problemi olan problemi olan kişilere Karboksi Terapi uygulaması yapılmamaktadır.
Karboksiterapi Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
İşlem öncesinde asprin, kan sulandırıcı ilaçlar ve alkollü içecekler kullanılmaması önerilmektedir. İşlem sonrasında, uygulama yapılan gün duşa girilmemeli ve uygulama yapılan bölgeye sıcak su tutulmamalı; dar ve beden sıkı sıkıya saran kıyafetler giyilmemeli; alkollü içecekler kullanılmamalı; havuz, sauna ve hamam gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır. Uygulama sonrasındaki günlerde günlük en az 3 litre su tüketilmelidir.
Karboksiterapi Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?
Karboksiterapi uygulaması sırasında yanma, karıncalanma, kasılma, gıdıklanma, uyuşma ve dolgunluk hissedilebilir. 2-3 gün içerisinde kendiliğinden geçecek şişlik, ödem, kızarıklık ve ısı artışı; 2 hafta içinde iyileşen morluklar oluşabilir.